Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Vi är öppna för dialog om budget

Kommunalpolitik handlar om prioriteringar vilket blir särskilt tydligt i budgetarbetet. Västeråsalliansen lyfter den 1 juni fram sina prioriteringar och ifrågasätter några av våra

Annons

Det är inte förvånande i sig att vi är oeniga om vissa frågor. Men det är märkligt att Västeråsalliansen hellre för budgetdiskussioner på VLT:s debattsida än med oss rödgröna vid förhandlingsbordet.

Alliansen säger nej till stadsdelsutvecklingen av Bjurhovda centrum. Vi menar att det är en viktig investering som innebär mer än att bara bygga en idrottshall.

Man ifrågasätter också satsningen på att anlägga en så kallad fisktrappa vid Svartån. För oss är den en del av de miljösatsningar som vi har lagt in i investeringsbudgeten för att utveckla området runt Svartån och parken på Djäkneberget. Det går hand i hand med vår ambition att skapa en hållbar och attraktiv förnyelse av Västerås centrum.

I vårt rödgröna budgetförslag finns flera satsningar på ungdomar och kultur såsom en skejtpark och riktade medel till barn- och ungdomsteater. Vi har också, tvärtemot vad Alliansen påstår i sin artikel, både investeringen på Västerleden och nya äldreboenden med i vår budget.

Vi har bjudit in Alliansen till diskussioner, sent omsider har de ändrat sig och tackat ja till fortsatta förhandlingar. Detta gläder oss. Vi hoppas att Alliansen är beredda att i dialog föra samtal med oss kring budgeten för Västerås bästa.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons