Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Vi ger inte upp skejtparken

Annons

Den 20 juni stoppade den borgerliga alliansen och Sverigedemokraterna byggandet av en skejtpark i Västerås.

Initiativet till skejtparken kommer från ett gäng entusiastiska unga och medelålders skejtare som redan för sju år sedan tog kontakt med Västerås politiker.

2007 gjordes med anledning av detta en utredning av Västerås stad om behovet av en skejtpark. Den gjordes genom en demokratimodell där ungdomar och aktiva skejtare var mycket delaktiga i processen. Slutsatsen var att behovet av att skapa spontanidrottsanläggningar är stort i Västerås.

Samtliga partier som då satt i fullmäktige var positiva till utredningen och slutsatserna i den, men när det kommer till beslut bekänner de borgerliga politikerna sin rätta färg. Vid alla tillfällen som de har fått möjlighet att rösta om frågan har de röstat emot att bygga.

Erfarenheter från andra städer visar att det inte bara är de som skejtar som har glädje av parkerna. Runt skejtparker skapas mötesplatser mellan människor över generationsgränser. farmor och farfar möter barnbarn och deras kompisar. Dessutom skulle det skapa ytterligare en attraktiv och rolig del i vårt gemensamma vardagsrum som vi kan visa upp för dem som besöker Västerås.

Vi som är förespråkare för spontanidrott, för alternativa kulturyttringar och för alla barns rätt till en aktiv fritid ger dock inte upp. Under 2012 genomförs projekteringen av skejtparken (beslut i budget för 2012). Denna planläggning ska ge oss svar på hur parken konkret kan komma att se ut, var den kan placeras och vi får även en mer detaljerad kostnadsberäkning.

Malmö har en, likaså Norrköping, Tibro, Växjö, Umeå, Linköping, Göteborg och Avesta.

I Västerås finns runt 700 skejtare. Det rödgröna beskedet till er och alla andra som vill skejta är att vi fortsätter kämpa för en park även i Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons