Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (FP): Förebygg skadegörelse på Bäckby

Annons

Folkpartiet och Västeråsalliansen arbetar aktivt för att minska utanförskapet och bidra till att fler människor får en god utbildning och öka deras chanser att få ett arbete. Men vi arbetar också medvetet och aktivt med våra stadsdelar för att öka integrationen och delaktigheten.

Sedan en tid tillbaka har vi beslutat att prioritera och särskilt sätta fokus på stadsdelen Bäckby. Det är viktigt att arbeta förebyggande och kraftsamla för att bidra till ökad trygghet. Initiativ tas nu också för att förbättra resultaten och kvaliteten på Bäckbyskolan. Det är viktigt att alla elever, oavsett var man bor, erbjuds en bra skola.

Nu har också en ny busshållplats installerats vid Bäckby torg. En efterlängtad åtgärd för många, inte minst för alla boende och för alla som passerar eller besöker Bäckby torg. Min förhoppning är att alla tar sitt ansvar, unga som vuxna och hjälper till att förebygga klotter och skadegörelser. Folkpartiet kommer fortsatt verka för en etablering av en lokal närpolis på Bäckby.

När Västerås nyligen uppmärksammade frågan om skräp och skadegörelser i staden visade det sig att vi lägger onödigt många miljoner per år på att ta bort klotter och åtgärda all skadegörelse. De resurserna gör mer nytta i skolan. Om vi alla tar vårt lilla ansvar kommer vi bidra till att utveckla och skapa ett tryggare och renare Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons