Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (fp): S och v måste ge besked om skolan

Lärarförbundet anordnade nyligen en trevlig kvällsdebatt enligt upplägget Skolparlamentet.

Annons

Det som inte framkom i VLT:s nyhetsartikel den 24 september är att det röda laget - socialdemokraterna och vänsterpartiet - förlorade den viktigaste omröstningen, nämligen debatten kring den konkreta politiken och vad de olika blocken ville.

Den striden vann Västeråsalliansen, enligt Lärarförbundets närvarande medlemmar: vi gav tydliga och klara besked i viktiga sakfrågor som lärarnas kompetens, hur vi vill stötta eleverna tidigt med en läsa-skriva-räkna-satsning och vikten av att ha rektorer som kan vara pedagogiska ledare.

Vi konkretiserade vår politik ytterligare genom beslutet om lärlingsutbildning på gymnasieskolan och den lärarfortbildning kommunen medfinansierar i form av Lärarlyftet. Vi tar också till oss de viktiga synpunkterna som medlemmarna tog upp kring kvaliteten i förskolan. Vi hade också en bra diskussion kring kvalitetsuppföljning och prioritering av kunskapsmålen i skolan.

På flera viktiga punkter sade den socialdemokratiska och vänsterpartistiska oppositionen pass. I några frågor, som den om självstyrande enheter inom utbildningsområdet, försökte vänsterpartiet iklä sig en negativ hållning för att sedan erkänna att kommunstyrelsen faktiskt var politiskt enig när beslutet om försöksverksamhet fattades.

Det är än så länge oklart hur dessa partier vill forma skolan och vilka åtgärder som tycker är viktiga att komma åt problemet med skolket, hur vi ska höja resultaten och se till att det blir mer arbetsro i skolan. Oppositionen måste snart ge besked.

Roger Haddad

kommunalråd

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons