Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (FP): Viktigt med fortsatt engagemang på Bäckby

Annons

Arbetet med utvecklingen av Bäckby som stadsdel men också Bäckby torg har varit i fokus de senaste 1,5 åren. Omstarten av Bäckbyskolan var nödvändig för att höja kvaliteten. Dialogarbetet med ungdomarna och extrasatsningen på Here4U borde ha inletts tidigt i processen, men det handlar också om att bygga upp ett förtroende och det tar tid.

Samarbetet med Mimer ytterligare en viktig del i detta som måste intensifieras för att saker och ting ska hända. Även om vi inte närmat oss frågan om närpolis som Folkpartiet har drivit, har trygghetsfrågorna varit i fokus och vi är angelägna att fortsätta driva detta, inte minst utifrån de boendes perspektiv. De som arbetar brottsförebyggande i området måste också känna fortsatt stöd för sitt viktiga arbete.

Västerås stad ansökte i somras om kameraövervakning på Bäckby torg och myndigheter har överklagat beslutet. Min förhoppning är att kommunledningen agerar för att detta ska komma till stånd. Återigen har någon slagit sönder fönster för stora belopp, och näringslivet som finns på plats drabbas. Ett instrument för att förebygga detta skulle kunna vara bättre kameraövervakning.

Klottret har hittat tillbaka. Arbetet med klottersanering och samverkan mellan staden, näringslivet och Mimer i området måste intensifieras. Nyligen besökte jag Bäckby och såg hur fasader ut mot Välljärnsgatan snett mot nuvarande Sofiaskolan drabbats av klotter – väl synligt för alla passerande som går, åker buss eller bil. Arbetet med klottersanering måste prioriteras upp och det kan staden påverka inom Mimer.

Arbetet med utvecklingen av Bäckby är en mycket angelägen fråga och det var en av de viktigaste punkterna i Folkpartiets valmanifest. Tidigare inlägg om Bäckby har dessvärre besvarats med tystnad från det rödgröna styret i stadshuset. Frågan är förstås hur kommunledningen tänker när det gäller Bäckby och stadsdelsutvecklingen med särskilt fokus på brottsförebyggande insatser, saneringsinsatser men också eventuella tankar i stort när det gäller arbetet med planprogrammet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons