Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Haddad (fp): Vilken linje har s i komvuxfrågan?

Annons

Socialdemokraternas ledamot i utbildningsnämnden, Lars-Evert Larsson, konstaterar korrekt i VLT den 25 maj, att Västeråsalliansen, för att mildra effekterna inom vuxenutbildningen sköt till 6,5 miljoner kronor i december 2007. En enig kommunstyrelse ställde sig bakom detta beslut. Kommunstyrelsen beslutade också att i samband med den ekonomiska rapporten som behandlas den 31 maj, få en särskild rapport kring utvecklingen inom utbildningsnämnden och vuxenutbildningsområdet för att kunna fatta nya politiska beslut.

Västeråsalliansen sköt till extra medel för att mildra effekterna av statens neddragning av statsbidraget: Vi gjorde det för att vi ville ge så många studerande som möjligt en chans att läsa yrkesutbildningar. Från och med 2008 satsar Västeråsalliansen ytterligare tio miljoner kronor på vuxenutbildningen. Vi gör en lokal prioritering och visar att vi tror på utbildningsinsatser istället för försörjningsstöd.

Det förvirrande är hur olika företrädare för socialdemokraterna agerar i utbildningsnämnd och kommunstyrelse. Vilken linje gäller och vems utspel gäller? Är det Per-Inge Ahlbäcks och Lars-Evert Larssons linje i utbildningsnämnden eller Ulla Perssons i kommunstyrelsen? Det är viktigt med en opposition, men vilken linje ska vi förhålla oss till? I kommunstyrelsen har socialdemokraterna inte lagt andra förslag. Inte i utbildningsnämnden heller.

Västeråsalliansen tar vuxenutbildningsfrågan på allvar och det är en kommunstyrelsefråga nu. Vuxenutbildningen är en viktig del i vår lokala arbetsmarknads- och integrationspolitik. Det är positivt att Larsson nu också intresserar sig för frågan och kommer in i debatten.

Roger Haddad

Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons