Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusta upp ridskolan i Hallsta

Vänsterpartiet tycker att fördelningen mellan pojkars och flickors idrott är ojämlik.

Annons

Vänsterpartiet arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi vill bland annat säkerställa goda möjligheter till kultur- och fritidsverksamhet genom att bygga lokaler för kultur, när-idrottsplatser, idrottsplatser och fritidsgårdar.

För oss är bredd- och ungdomsidrott den viktigaste delen av den stora idrottsrörelsen. Satsningen på att bygga ishallen visar att vi kan satsa på kvalitet i Hallstahammars kommun!

Nu är det flickornas tur! Nu satsar vi på ridskolan!

Ridsport är kommunens största fritids- och idrottsverksamhet. Ridskolan, som drivs av Hallsta Ridklubb, har verksamhet elva månader om året.

Den tolfte månaden (då hästarna går på sommarbete) renoverar och målar medlemmarna stall och ridhus. Varje vecka, alla sju dagarna, sköter medlemmarna hästarna, stallen, ridhuset eller caféterian för att kunna rida 1-2 gånger i veckan.

För de barn och ungdomar som inte har råd att skaffa egen häst är ridskolan alternativet. Flickor dominerar i verksamheten.

Ridskolan i Hallsta är mycket hårt nedsliten och uppfyller inte heller kraven på djurvård och säkerhet. Utrymmen för omklädning och hygien saknas förutom toaletter. Personal- utrymmen som omklädningsrum och lunchrum saknas för de 6 -7 anställda!

Kultur- och fritidsnämnden i Hallstahammar fördelar årligen cirka 14.000.000 kronor som bidrag/stöd till vårt föreningsliv. Fördelningen mellan pojkar och flickors fritidsintressen är mycket ojämlik.

Hallsta Ridklubb erhåller 730 000 kronor av dessa medel medan 3 820 000 kronor minus beräknade inkomster på 550 000 kronor, går till ishallen!

Vi i Vänsterpartiet vill satsa på flickornas stora idrottsintresse och rusta upp ridskolan i Hallstahammar!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons