Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rydh verkar ha alla svar och lösningar

Annons

Förre landshövdingen Jan Rydh ger sig in i den partipolitiska debatten och riktar kritik mot den nya regeringens politik och prioriteringen att få fler i arbete. Hur en politik som syftar till att minska arbetslösheten och få fler företag skulle vara negativt är dock svårt att förstå.

Det är också intressant att notera att Rydh själv verkar har alla svar och lösningar på hur arbetslösheten kan pressas ned. Frågan är då varför han inte presenterat dessa förslag för den förra regeringen som han känner en allians med? Varför har han inte försökt påverka och gjort något tidigare?

Rydh väljer i stället att - en månad efter valet - se massarbetslösheten som ett problem. Han väljer den enkla vägen, att kritisera i?stället för att ta krafttag och göra något konkret.

De förändringar i A-kassan som föreslås syftar till att förstärka försäkringens funktion. Det blir då tydligare att det är en omställningsförsäkring. Det understöder också den arbetslinje som är kännetecknande för den nya regeringen.

Med alliansregeringens politik kommer det absoluta flertalet hushåll få mer kvar i plånboken. Jobbavdraget och de skattesänkningar som föreslås kommer tillsammans leda till en ökad sysselsättningsgrad och högre ekonomisk tillväxt.

Alliansen gick till val på en jobbskapande politik. Avsikten är att förverkliga det målet så snart som möjligt, att leverera det utlovade är målet. Vikten av det kan inte understrykas eftersom ambitionen är att erbjuda fler inträde i gemenskapen och stärka allt fler människors egenvärde. Det är endast med en sådan politik som en regering också kan få väljarnas förtroende även efter 2010.

Jörgen Johansson

(c) Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons