Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Behåll avtalet med Vårdförbundet

I VLT den 24 oktober undrar Vårdförbundets Västmanlandsavdelning om alla partier står bakom idén om att säga upp avtalet med Vårdförbundet.

Annons

Vi Socialdemokrater i Västmanland anser att avtalet ska hållas.

Västmanland var ett av de landsting som drabbades hårdast i konflikten med Vårdförbundet 2008.

Efter att avtalet var klart var många av Vårdförbundets specialistgrupper missnöjda och sade upp sig. Det innebar att landstinget fick en stor brist på specialistutbildad personal. Det var mycket allvarligt eftersom det äventyrade patientsäkerheten, när man inte hade personal med rätt kompetens.

Sedan dess har landstinget i Västmanland genomgått två lönerevisioner, där särskild hänsyn tagits till de specialistutbildade grupperna. Det har lett till att landstinget har kunnat få tillbaka personal och har i dag en fungerande verksamhet.

Att säga upp ett löpande avtal i det här läget är inte ansvarsfullt. Det landstinget, personalen och patienterna behöver är lugn och ro. Vi ska som arbetsgivare inte provocera i onödan. De som i slutändan får betala för det är patienterna.

Vi Socialdemokrater anser att Landstinget Västmanland har råd med de två procents löneökning 2010 som avtalet mellan Sveriges kommuner och Landsting och Vårdförbundet ger.

För patienternas bästa är det viktigt att skapa förtroende. Ingen tjänar på konflikt.

Denise Norström

oppositionsråd Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons