Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S blockerar nya jobb

Annons

Jag "omfamnar miljöpartiet entusiastiskt" påstår Ulla Persson (s) och Mats Ericson (v) i sin replik den 29 augusti.

Det var att ta till! Men i rättvisans namn kan det vara värt en blomma när ett tämligen enögt parti hittar ett korn av förnuft - åtminstone på kommunal nivå - när det gäller skattelättnad för hushållsnära tjänster.

Den som är läskunnig märkte att jag i min replik till deras debattartikel inte pådyvlade dem de föraktfulla uttrycken om städning. Nej, men "inom Ulla Perssons så kallade arbetarparti har man myntat begreppet pigjobb". Det är hedervärt att debattörerna nu tar avstånd från Marita Ulvskogs (s) vokabulär. Mindre hedervärt är deras benhårda motstånd mot att stimulera tjänster inom hushållen.

I övriga Europa har man upptäckt att skattesänkningen kan skapa många nya jobb inom hushållssektorn. I Finland, Tyskland, Belgien, Frankrike, Italien och Österrike rör det sig om flera hundratusental. Men i Sverige som "Europas enda demokratiska enpartistat" (Financial Times) och med ett (s)jukt (s)kattesystem blockerar socialisterna envist möjligheten till tiotusentals nya jobb.

Det är bara de rika som har råd att betala vitt i Göran Perssons (s) samhälle. Det är på tiden att han drar sig tillbaka till sitt gods och överlämnar regeringsmakten till nya friska krafter.

Tord Säfvestad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons