Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S borde upp till bevis om lika lön för lika arbete

När socialdemokraterna har haft regeringsmakten så länge, hur kan man då som Anna Wallén och Eva-Karin Wedin säga att man ska arbeta för lika lön för lika arbete? Är inte detta krav ett slag i luften från de socialdemokratiska debattörerna?

Annons

Socialdemokraterna har haft årtionden av chanser att förändra verkligheten gällande kvinnors löner. Inte ens inom den offentliga sektorn där socialdemokraterna som arbetsgivare haft störst möjlighet att påverka, har kvinnorna jämlika villkor. Tvärtom är det i den offentliga sektorn som kvinnor har de sämsta lönevillkoren, de högsta sjukskrivningstalen och nästan inga möjligheter att välja arbetsgivare.

I offentlig sektor är den kvinnliga genomsnittslönen 73 procent av den manliga. SCB-statistik visar till exempel att för direkt jämförbara tjänster inom statliga verk kan en kvinna tjäna nästan 40 000 kronor mindre än en manlig kollega.

Det är också i den offentliga sektorn som kvinnlig kunskap och utbildning lönar sig sämst. För kvinnor på alla utbildningsnivåer lönar det sig att gå över till den privata delen av arbetsmarknaden. Känner de båda debattörerna att socialdemokratin gjort tillräckligt för alla offentliganställda kvinnor?

När företrädare för samma parti som den sittande regeringen pratar om lika lön för lika arbete känns det uddlöst. Det är väl en självklarhet som redan borde vara verklighet. Utbyggd barnomsorg och föräldraförsäkring är utmärkta reformer som debattörerna hänvisar till. Men några nya åtgärder i jämställdhetsarbetet är dessa reformer ju inte precis. Forfarande år 2005 kan vi konstatera att många kvinnor har sämre arbetsvillkor än männen.

Fler privata alternativ inom vård och omsorg skulle göra det möjligt för många kvinnor att ha fler än en arbetsgivare att välja mellan, öka karriärmöjligheterna och ge kvinnor mer makt över sitt arbetsliv. Är det något socialdemokraterna borde bejaka för att minska löneskillnaderna, är det att öppna för fler arbetsgivare inom kvinnodominerad verksamhet. Det återstår en hel del att göra inom näringslivet för jämställdheten, men villkoren är bättre där. Lite raljant kan man säga: Bästa sättet för en kvinna att få upp sin lön är att byta kön. Näst bästa sättet är att byta från offentlig till privat sektor.

De socialdemokratiska debattörerna säger sig även vilja arbeta för att alla ska ha rätt till ett heltidsarbete och därtill möjlighet att välja deltid. Hur då? Välkommen till verkligheten. Arbetslösheten i Västerås är högst i länet. Vi har öppna arbetslöshetstal på uppåt 10 procent. Vad ska ni göra för att åstadkomma nya jobb? Och varför har ni inte gjort detta tidigare, om ni nu har en lösning?

I tidigare debattartiklar har vänsterpartister hävdat att de lagt många radikala förslag inom jämställdhetsområdet, men att samarbetet med socialdemokraterna har krävt jämkning. Vilka konkreta åtgärder har egentligen Anna Wallén och Eva-Karin Wedin för att åstadkomma lika lön för lika arbete? Hur ska ni i praktiken åstadkomma att kvinnor inom offentliga sektorn får en jämställd arbetssituation? Hur ska ni stimulera till fler arbetstillfällen?

Agneta Berliner

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons