Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)eniorer: Härska och söndra med hjälp av bonusar

Omfattande forskning har visat att höga ersättningar och bonusar inte främjar verksamheten och har ingen betydelse för att stimulera till ökad vinst eller andra resultatkrav.

Annons

I själva verket kan de vara direkt negativt då de kan förhindra långsiktigt strategiska beslut. Det ger också dålig publicitet och har negativ inverkan på medarbetarnas arbetsmoral.

Ändå fortsätter både näringsliv och offentliga företagsstyrelser att generöst dela ut företagets kapital till mediokra tjänstemän i form av oanständiga ersättningar.

Det kan inte enbart bero på girighet eller korkade styrelseledamöter.

Det måste finnas en dold agenda. Vad består den då av?

Som vanligt när vi ska analysera marknadsekonomins egenskaper måste vi efterforska källorna i USA. Där skapades vinstdelningssystemen och där är löneskillnaderna störst.

De som har den ekonomiska makten i USA har insett att för att behålla den måste man härska genom att söndra. Genom att splittra befolkningen i olika inkomstgrupper som lever helt åtskilda kan man spela ut dom mot varandra och på så sätt styra valresultaten i "rätt riktning".

Vidare kan man också främja tron på en avreglerad marknadsekonomi genom att peka på att även enkla men välutbildade medarbetare kan komma till de verkligt stora köttgrytorna. Kan en enkel civilingenjör som Leif Johansson på Volvo avancera till en befattning som möjliggör en månadsinkomst som överskrider en industriarbetares hela livslön, ja då kanske även "lilla jag" får chansen nästa gång när högvinsterna skall fördelas.

En helt fri och oreglerad marknadsekonomi skapar förutsättningarna för detta osolidariska handlande och ett orättvist samhälle.

Roland Sundgren

Thure Jadestig

Clas Lundberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons