Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S Haukeland: Satsa på ett friluftsliv med naturliga förutsättningar

Annons

Hans G Erikson vill hellre ha skridskoslingor och friluftsbad än en skejtpark. Jag håller helt med om detta, även om jag tycker att de ekonomiska argument som framförs inte är de viktigaste.

Skridskoslingor och friluftsbad bygger på naturliga förutsättningar och erbjuder friluftsvärden som är vida överlägsna skrytbyggen som skejtpark, äventyrsbad och skidtunnel. Västeråsarnas stora intresse för skridsko-turer och bad i friluft ser man tydligt vid Mälarens stränder året runt.

Jag är själv gammal skidåkare och förväntas knappast argumentera emot skidtunneln. Men jag inser att den inte är någon vettig kommunal investering därför att skidintresset är lågt i Västerås.

Vid snötillgång finns varje vinter fina skidspår vid Rocklunda. Om man åker dit hörs det inga barnskratt, och det finns inga apelsinskal eller spår av varm choklad i snön.

I spåret riskerar man bli överkörd av ett fåtal medelålders män, som med Vasaloppet i blicken stressar fram i senaste modell av tävlingsutrustning. Här är det deras villkor som gäller. Nåde den som försöker åka mot körriktningen! En ny skidtunnel skulle bara öka elitmotionärernas totala dominans över barn-familjerna i spåren.

Det vore bra om stadens politiska ledning insåg att deras uppgift är att skapa naturliga förutsättningar för ett hälsosamt friluftsliv åt en bred allmänhet och inte gynna intressegrupper och enskilda byggföretag på skattebetalarnas bekostnad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons