Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i grundskolenämnden: Alliansen har för bråttom

Annons

Det är oroande att den nya majoriteten både i stadshuset och i riksdagen har så bråttom att genomföra förändringar så man inte hinner tänka efter före.

På grundskolenämndens senaste sammanträde den 9 maj drev den moderatledda majoriteten igenom ett beslut om att förändra den öppna fritidsverksamheten för 10-12-åringar. Verksamheten är avgiftsfri sånär som på en liten avgift för mellanmål.

Nu ska verksamheten centraliseras till de fritidsgårdar som har öppen verksamhet. Man menar att den verksamhet som bedrivs i anknytning till fritidshem och skola är av sämre kvalitet.

Konsekvensen blir att väl fungerande verksamhet som finns nära eleverna läggs ned till förmån för en verksamhet som vi inte riktigt vet var den kommer att finnas eller innehålla.

De barn som vill gå kvar i den nära verksamheten hänvisas till fritidshem som har en helt annan verksamhet och som dessutom är avgiftsbelagd.

Från socialdemokraternas och vänsterpartiets sida har vi under ärendets beredning ställt frågor om detta är övertänkt och hur vi ska motivera förändringen i förhållande till barn och föräldrar.

Eftersom ingen förankring skett och vi heller inte har fått bra besked på de frågor vi ställt reserverade vi oss till förmån för en återremiss och röstade nej till förändringen.

Vi är förvånade att majoriteten inte lyssnade på våra argument och gick med på en återremiss.

Beslutet innebär att ett dåligt berett ärende nu genomförs redan till höstterminen utan att någon som helst dialog förts med de berörda, det vill säga de 1200 barnen och deras föräldrar. Vi socialdemokrater och vänsterpartister står inte bakom beslutet.

Per Lithammer (v)

ledamot av grundskolenämnden

i Västerås

Anders Teljebäck (s)

gruppledare i grundskolenämnden

i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons