Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Hallstahammar sviker eleverna

Annons

Endast 42 procent av eleverna har godkända betyg i alla ämnen på Tunboskolan i Kolbäck. Detta innebär att 58 procent av eleverna inte har godkända betyg i ett eller flera ämnen eller med andra ord 21 elever som inte klarar målen.

Hallstahammars socialdemokratiska skolpolitik sviker eleverna. De styrande politikerna har tappat all kontroll över skolans resultat.

Vid tisdagens möte med Barn- och utbildningsnämnden presenterades resultaten för betygen hösten 2013. Alliansens ledamöter trodde inte sina ögon när Tunboskolans låga resultat redovisades. Tunboskolans elever och personal förtjänar bättre.

Från Alliansens sida har vi flera gånger påtalat brister i kunskapsresultaten i Hallstahammar. Trenden visar att resultaten sjunker ytterligare, inte bara i år 9 utan även i år 6 och 3.

Den socialdemokratiska majoriteten sätter på skygglappar och vägrar inse problemen. Vi ifrågasätter nu ånyo detta och kräver kraftfulla åtgärder för skolan i Hallstahammar redan i dag.

Hallstahammars elever kan inte vänta längre.

Alliansen föreslår en rad åtgärder för att satsa på skolan i Hallstahammar. Höj lärarlönerna för duktiga lärare. Säkerställ att vi får fler behöriga lärare och att fortbildningen anpassas efter senaste forskning. Gör om Tunboskolan till en åk 4–9 skola.

Vi föreslår att Tunbo- skolan skyndsamt rekryterar erkänt duktiga lärare med gedigen erfarenhet. Vi vill också i det längre perspektivet anställa förstelärare på Tunboskolan. Vi vill även se över hur den administrativa bördan för lärarna kan minska så att de får mer tid för eleven.

Vår tidigare skarpa kritik mot Socialdemokraterna och Vänsterpartiets hantering av skolan kvarstår. Tunboskolans elever behöver politiker som tar ansvar.

Vi är beredda att ta över ansvaret för Hallstahammars skolor. Föräldrar och elever ska kunna lita på att skolan håller hög kvalitet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons