Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)kolan Utopia

Det är ingen hejd på de super­lativer och goda egenskaper som s-politikerna Anders Teljebäck, Per-Inge Ahlbäck och Christer Karlsson vill att skolan skall präglas av i debattartikeln den ­8 februari.

Annons

Vi vill ha en skola som är-., vi vill ha en skola som har-., vi vill ha en skola som gör-., ja så pågår det i sats efter sats. Det mesta låter som musik i mina öron.

Men varför i herrans namn fixade de inte det då? De hade ju tolv år på raken för att förverkliga sina drömmar! Och med ett kort avbrott för annat styre i såväl stat som kommun har de faktiskt haft generationer till sitt förfogande.

I stället har de skapat en skola där kunskaperna degraderats, där läs- och skrivkunnigheten efter sex skolår stadigt minskar, där lärarna förlorat såväl status som auktoritet, där skolket florerar, där stora delar av gymnasisterna inte lyckas fullfölja sin utbildning, där arbetsmiljön blivit outhärdlig, där mobbningen breder ut sig, där könsorden haglar genom luften vid tilltal av såväl kamrater som lärare och så vidare.

Ni hade ju chansen, herrar Teljebäck, Ahlbäck och Karlsson. Varför tog ni den inte?

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons