Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)-kvinnor: Hoppas Kristdemokraterna röstas ur riksdagen

Kristdemokraterna har ­beställt en utredning om hur man kan förebygga oönskade graviditeter.

Annons

Ett av förslagen från arbetsgruppens ledning är att införa ett nationellt abortregister. Kvinnor som gör abort ska registreras med namn och personnummer. 

Man kommer till exempel se att Emma Andersson 16 år från Västerås har gjort en abort. Detta tycker Kristdemokraterna är bra och vidare tror Kristdemokraterna att detta ska avskräcka tjejer och kvinnor från att göra abort. 

Det finns i dag ett abortregister som innehåller många uppgifter för en forskare – dock inte namn eller personnummer. Frågan är hur mycket bättre kunskapsbild man får av att veta vad kvinnan heter och vilket personnummer hon har. 

Detta borde Elisabeth Fridén förklara. Hur tänker Kristdemokraterna? Varför ska kvinnan registreras när hon gör abort och mannen då? Barnen kommer inte med storken! 

Ingenstans i debattartikeln i VLT 29 juli nämner Elisabeth Fridén att skälet till det svenska aborttalet kan vara att man faktiskt får göra abort i det här landet. Kvinnan bestämmer själv om hon vill fortsätta eller avbryta sin graviditet, oavsett skäl. 

Ett högt antal aborter, som bygger på en fri abortlagstiftning, är självklart bättre än ett lågt antal aborter som bygger på att kvinnan förvägras rätten att bestämma över sin egen kropp. Valet står inte mellan fri abort och inga aborter alls. Valet står mellan fria, säkra aborter och illegala, osäkra. 

Kristdemokraterna har under denna mandatperiod drivit några frågor som verkligen visar vilket moralkonservativt parti Kristdemokraterna är. Ni har infört ett gammalmodigt vårdnadsbidrag som i Västerås har levt upp till våra värsta farhågor. 99 procent av dem som väljer att stanna hemma med sina barn för 3 000 kronor i månaden är kvinnor. Men det är bara cirka 90 personer i Västerås som har valt Kristdemokraternas vårdnadsbidrag. Det om något borde vara en tydlig signal för Elisabeth Fridén. 

Västeråsarna vill inte ha något vårdnadsbidrag. 

Kristdemokraterna vill inte heller att två människor av samma kön som älskar varandra ska få gifta sig och nu vill ni kartlägga och registrerar kvinnor och unga tjejer som väljer att göra abort. Jag hoppas att väljarna väljer bort Kristdemokraterna i valet 2010 för i Sverige behöver vi inget moralkonservativt parti. 

Anna Wallén

ordförande för S-kvinnor

i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons