Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-märkt kovändning

Annons

Om Västerås fullmäktigeledamöter röstade efter personlig övertygelse, skulle förslaget om fri city-parkering få majoritet enligt VLT:s undersökning, men när Partiet tycker annorlunda, ja då får det bli som Partiet vill.

Finansieringen av en sådan omläggning tycks bekymra socialdemokraterna. Fyra miljoner skulle det kosta årligen i form av minskade intäkter till kommunen. Ja, Jan Hammer tycker till och med att om man skulle införa denna avgiftsfrihet skulle stadens handelsmän få stå för fiolerna.

Annat ljud i skällan var det minsann, då man röstade igenom beslutet om att öppna Domkyrkoesplanaden för genomfartstrafik, en omläggning som kostar många gånger mer än de nu aktuella P-avgifterna. Här var det aldrig tal om att handeln skulle betala. En omläggning dessutom till ingen påvisbar nytta för city-butikerna. Här vågade ju faktiskt vissa socialdemokrater gå emot partiledningen, men partilinjen i förening med svekfulla borgare fick ändå igenom den tokiga idén.

För att inte tala om den så kallade city-förnyelsen för några år sedan, då gatorna i centrum gjordes så smala att cyklisterna numera måste rädda livhanken upp på trottoarerna, när bussarna skall mötas och med tvärställda granitsoffor för 50 000 kronor per styck längs Vasagatan, som äldre och funktionshindrade inte ens kan sitta på. Priset för den förnyelsen kunde räknas i tiotals miljoner kronor. Och till vilken nytta? Inte heller här höjdes några röster för att handeln skulle stå för kalaset.

Förklara denna kovändning för mig den som kan.

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons