Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Måtte Västerås stonepark kunna byggas snart!

Annons

Det är glädjande att vår motion om att bygga en stonepark i Västerås har fått ett positivt bemötande såväl politiskt i kommunfullmäktige som i VLT. Vi är också glada över att så många ungdomar har varit delaktiga i arbetet med att ta fram förslag om var och hur vi kan bygga denna park. Ungas delaktighet i planeringen var ett krav från oss.

Vi ville med vår motion skapa en ny mötesplats för ungdomar i Västerås. Skateboardåkning är en sport som engagerar allt fler unga. En stonepark är en mötesplats där hälsofrämjande idrott kombineras med social gemenskap. Här ska man kunna ägna sig åt olika spontana fysiska aktiviteter utan krav på prestation eller tävlingsmoment. Individuell upplevelseidrott är en livsstil hos många unga. Därför behövs en så kallad stonepark.

Det finns ett stort intresse och ett djupt engagemang för frågan också hos föreningen Höjve. Nu handlar det om att kommunen inte förhalar frågan. För ungdomar är tidsaspekten viktig. Vi kommer att göra vad vi kan för att kommunen så snart som möjligt ska besluta om lämplig plats för parken och sätta igång byggnationen.

Britt Sandström

Anna Wallén

initiativtagare i frågan

i Västerås kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons