Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(s): Mest besparingar på skolan och på barn

Annons

I en debattartikel den 24 juli skriver representanter från den moderatstyrda majoriteten att de nu lägger fokus på skolan. Den moderatledda majoriteten verkar mest fokusera på att hålla sams.

Kristdemokraterna får lite pengar till ett vårdnadsbidrag och då måste ju också de andra majoritetspartierna få sitt.

Kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Unell duckar och är nöjd så länge moderaterna får sänka skatten.

Samtidigt som majoriteten i stadshuset säger sig lägga fokus på förskolan och skolan så skär de ner på resurserna. Vi ser

redan i dag att barngrupperna i förskolan börjar bli större. En nedskärning innebär mindre personal. En minskad bemanning betyder att det blir fler barn i förskolans barngrupper. Blir en lärare sjuk är det inte säkert att kommer någon vikarie. De som finns på plats får dra ett större och tyngre lass.

Vårdnadsbidraget som majoriteten nu inför under kraftiga protester kan man inte se som en satsning på barnen. Det är en satsning på kristdemokratiska politiker.

I budgeten som majoriteten har antagit för 2009 så ser man mest besparingar på skolan och på våra barn. Som vanligt ser den moderatstyrda majoriteten hellre att de med höga inkomster får lite tjockare plånbok. Ni för en orättvis politik som slår hårt mot våra barn och unga.

Den moderatstyrda majoritetens fokus på skolan innebär i klartext. En förskola som dräneras på resurser genom

ett vårdnadsbidrag. En yrkesutbildning som bygger på ett arbetsliv som fanns för 20 år sedan där man tror att kunskaper i matematik, svenska och engelska inte är viktigt i vissa yrken. En nedrustad vuxenutbildning där framförallt den yrkesinriktade utbildningen får stryka på foten. Ni i den moderatstyrda majoriteten vill helt enkelt skrota det livslånga

lärandet.

Anders Teljebäck (s)

gruppledare i grundskolenämnden

Per-Inge Ahlbäck (s)

gruppledare i utbildnings- och

arbetsmarknadsnämnden

Anna Wallén (s)

ledamot i förskolenämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons