Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och v ointresserade av miljöfrågorna?

Annons

Västeråsalliansen i miljö- och hälsoskyddsnämnden lämnade in en skrivelse till nämnden i november 2005 om att "Fråga västeråsarna om hållbar utveckling!". I december 2005 beslöt en enig miljö- och hälsoskyddsnämnd att anta skrivelsen och skicka den vidare för beslut i kommunstyrelsen. Det har nu gått ett halvår utan att frågan behandlats i kommunstyrelsen.

Bakgrunden till skrivelsen är följande. 1995 initierade stadsledningskontoret och dess Agenda 21-kansli ett uppdrag till Utredning och statistik (Konsult- och service) att i en brevenkät ta reda på västeråsarnas inställning till och kunskaper i allmänna miljöfrågor. Syftet med enkäten och utredningen var att vägleda staden i dess miljöarbete och ta reda på vad västeråsarna tyckte i olika miljöfrågor och vilka som var viktiga att satsa på. Den 1februari 1996 presenterades utredningen "Vad tycker västeråsarna i miljöfrågor?", U 1996:3. Enligt uppdraget skulle studien upprepas efter ett antal år.

Vi i Västeråsalliansen tycker nu att det är på tiden att tillfråga västeråsarna vad de tycker är viktigt att prioritera kring miljö- och hållbar utveckling. Det har gått tio år sedan enkäten genomfördes. Vi skulle gärna se en bredare ansats med frågor som berör social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling. Enkäten kan gärna utformas så att den går att besvara via Västerås stads webbsida.

Miljöfrågorna är viktiga och vi vill lyssna på vad västeråsarna tycker kring olika hållbarhetsfrågor. Varför är socialdemokraterna och vänsterpartiet så ointresserade när de slår sig för bröstet i kommunfullmäktige och uttalar att de minsann tar hållbarhetsfrågorna på allvar? Varför skall det dröja sex månader att ta upp en fråga i kommunstyrelsen?

Andreas Porswald (mp)

Anna Kejler (c)

Thomas Frisk (m)

Mariann Eriksson (fp)

Eric Söderberg (kd)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons