Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och V - var är sakargumenten?

Annons

Vi är förvånade över den svepande argumentation som Denise Bergström (s), Lars Eriksson (s) och Stefan Kudryk (v) använder, i sina försök att svara på vår gemensamma debattartikel. De tre debattörerna tar inte alls upp något av de tio sakområden som vi i oppositionen vill genomföra om vi får chansen av väljarna i nästa val. Det blir väldigt förvirrande för väljarna när man i debattsvaret ägnar sig helt åt rikspolitiken!

I Västerås kommun har socialdemokraterna och vänsterpartiet ett mandats övervikt i kommunfullmäktige. De glömmer bort vilka skillnader som finns mellan rikspolitik och kommunpolitik. I kommunpolitiken handlar det ofta om personkemi, samarbetsförmåga och ett förhållningssätt till kommunmedborgarna. I över 100 av 290 kommuner i Sverige styrs kommunpolitiken av olika majoriteter, till exempel fem partier eller fler, hoppande majoriteter och blocköverskridande koalitioner. I dessa ingår oftast socialdemokrater eller vänsterpartister eller båda som styr ihop med borgerliga partier, miljöpartier och/eller lokalpartier.

Debattörerna ondgör sig över att vi sitter i någon slags högerbur. Frågorna vi kan ställa oss retoriskt är om socialdemokraterna sitter i vänsterburen. Är en röst på socialdemokraterna lika med en vänsterpolitik eller en före detta kommunistpolitik och är en röst på vänsterpartiet lika med sossepolitik?

Före valet lovade både vi och socialdemokraterna att alla psykiskt funktionshindrade som behöver plats i gruppbostad skulle få detta. I socialdemokraternas/vänsterpartiets Västerås används resurserna till att betala straffavgifter för försumlighet när i stället pengarna borde gått till att bygga ut handikappomsorgen.

Före valet lovade vi krafttag mot hemlösheten. I socialdemokraternas/vänsterpartiets Västerås finns oroväckande många hemlösa. Några seriösa och hållbara åtgärder för denna grupp har man inte åstadkommit och nu väntar åter en vinter.

Vi vill ha ordning och reda i kommunens ekonomi. Vad tänker socialdemokraterna/vänsterpartiet göra nästa gång det ser ut att bli underskott? Intäkterna från försäljning av Ena kraft (57 miljoner) kan endast användas en gång.

Det är märkligt att ingen av de tre debattörer som skickats fram av socialdemokraterna/ vänsterpartiet innehar uppdrag som förtroendevald i Västerås stad. Inte med ett enda ord har de berört innehållet i den tiopunktsplattform vi presenterade den 17 september. Vad anser Ulla Persson? Vad anser Mats Ericson? Vi vill tydligt deklarera att det behövs en annan majoritet i Västerås stadshus för att göra en bra kommun bättre. Vi vill utveckla en ny samtalston och öppenhet med västeråsarna om hur hela kommunen skall utvecklas!

BENGT-ÅKE NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons