Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Olika definitioner av arbetslinjen

Annons

Det är viktigt att klara ut vad socialdemokraterna menar med arbetslinjen och vad moderaterna menar. Socialdemokraternas arbetslinje är att få fram fler jobb med högt förädlingsvärde. Jobb som ger bra bidrag till tillväxten och som tillgodoser viktiga behov som konsumenter, samhälle, organisationer och företag har.

Det kräver att man satsar på arbetsmarknads- och vuxenutbildning. Att man också har en näringspolitik som utgår från de krav som ställs av klimatförändringar och energiomställningar i form av forsknings- och teknologiska insatser.

Att vi inser att många jobb kan skapas på områden där vi ligger långt framme som snabbtåg, kraftöver-föring, miljöteknik, bostäder med mera. Det öppnar för många nya industrijobb och det är som industrination vi skapat vår välfärd. Här kan politiken spela en stor roll, eftersom den offentliga sektorn är en stor och kompetent beställare.

Högeralliansens arbets-linje är att de nya jobben skall komma i lågavlönade servicesektorer. Man satsar miljarder på att subventionera hushållstjänster och ombyggnad av villakök. Samt att syssla med sådant som en VLT-debattör Kjell Strandberg inte vill kalla jobb utan sysselsättning som coacher och vissa meningslösa projekt.

Nu har högeralliansens arbetslinje fått ett ansikte genom att Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard exemplifierat arbetslinjen med en rysk kvinna som tog bort bajset i den trappuppgång där han bor efter att han uppmärksammat ett invandrarföretag på detta. Snabbt och effektivt trots att det var på en söndag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons