Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)orteringspolitik

Annons

När någon oppositionspolitiker eller annan debattör tycker att skolan på de lägre stadierna borde ge extra stöd till barn med mindre motivation eller andra bristande förutsättningar för teoretiska studier - att kanske till och med ge dem chansen med ett extra år eller att leda dem in på mer yrkesinriktade praktiska utbildningar, och att samtidigt stimulera de mer studiemotiverade - ja då reser sig hela det socialdemokratiska etablissemanget, både regionalt och nationellt, som en man, nu senast med nye ministern Baylan i spetsen, och ropar ut sin avsky mot det de kallar "sorteringsskola".

Att deras politik med utslagna ungdomar, som lämnar skolan utan betyg, utan baskunskaper och med knäckt självförtroende sorterar in dessa unga sist i arbetssökarkön med sannolika sociala och andra anpassningsproblem som följd, verkar inte bekymra.

Småföretagen som enligt all expertis är de som skulle kunna öka sysselsättningsgraden i landet utsätts systematiskt för negativ särbehandling av den socialdemokratiska regeringen och dess stödpartier. Som lök på laxen har nu arbetsmarknadsministern Hans Karlsson lyckats genomdriva, att företagen tvingas ansvara än mer för de anställdas sjukfrånvaro, oavsett orsaken till densamma. Resultatet blir att redan försiktiga företagare, i den mån de alls vågar ta risken med anställning av mer folk, kommer att utesluta alla sökande som inte kan dokumentera ett ypperligt hälsotillstånd med få eller inga sjukfrånvarodagar i det förgångna.

Snacka om sortering. Inte är det lätt att begripa inte.

Ulf Hedman, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons