Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politiker: Beslutet fattades bakom lyckta dörrar

I februari ville vi socialdemokrater följa kommunallagens krav att fullmäktige ska få yttra sig i ärenden av större vikt eller principiell beskaffenhet. Vi ansåg en försäljning av hela 4 300 hyresrätter till bostadsrätter var en fråga av större vikt.

Annons

Hade formalisterna i majoriteten fört frågan till fullmäktige hade det varit formellt helt rätt. Då hade vi fått en offentlig debatt där argument för och emot hade ventilerats. Men majoriteten valde istället medvetet att gömma sitt beslut bakom lyckta dörrar i bolagets styrelse.

Resultatet i fullmäktige i våras hade blivit likadant som det blir nu i höst. Den högerstyrda majoriteten är ju densamma nu som då. Skillnaden är dock väsentlig mellan ett beslut bakom lyckta dörrar och ett beslut i fullmäktige. Det allra viktigaste hade varit att västeråsarna - de egentliga ägarna till Mimer - hade fått säga sin mening i en folkomröstning. Men det ville eller vågade inte majoriteten.

En god sak förde majoritetens hemlighetsmakeri bakom lyckta dörrar med sig. Det är att det numera framgår tydligt att viktiga principiella frågor ska föras till fullmäktige. På den punkten är alla partier i Västerås överens. Sent ska syndaren vakna.

Solveig Ingemarsson

Fritidspolitiker och ersättare i Mimers styrelse

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons