Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-tjänstemannaförening: Subventionerad städhjälp är lyx för bara några få

Så snart som någon socialdemokrat har en motsatt åsikt till vad alliansgruppen tycker, så är det inte ovanligt att vi blir anklagade för att ”gnälla och klaga”.

Annons

Elisabet Fridén (KD) ångar på i samma anda. Hon påstår bland annat att undertecknades artikel ”andas missunnsamhet och misstänksamhet, att statistiken är vilseledande och att vår attityd till städsektorn är nedlåtande”. Vilken trist debatteknik!

Vi vidhåller att det är en fantastisk känsla att komma hem till ett nystädat hem. Men detta betyder inte att skattemedel ska subventionera den känslan. Andra behov anser vi är större.

Att skapa jobb genom tillfälliga avdrag i olika branscher för att stimulera konjunkturen är en sak. Men det permanenta avdraget för hushållsnära tjänster, som den borgerliga regeringen har infört, är inte konjunkturpolitik. Det är klasspolitik!

Såsom rutavdraget i dag är konstruerat så förstärker det klassamhället, samtidigt som det försämrar välfärden för majoriteten av befolkningen i Sverige. Att inte Fridén inser detta förvånar oss, liksom att hon anklagar oss för att åberopa felaktig statistik från Statistiska centralbyrån.

Vi vet att det finns de som behöver statliga subventioner för att underlätta sina liv – de som inte har råd att köpa sig service - som till exempel ensamstående pensionärer och föräldrar samt svårt sjuka. Men låt då subventionerna riktas till dem som mest behöver dem. Ty om folk slutade att köpa ”svarta tjänster” så skulle även städerskorna få sina pensionspoäng och vara försäkrade. Skuldbelägg hellre de ”svarta tjänstköparna” och inte frånvaron av subventioner.

Sedan kan givetvis också rotavdraget diskuteras. Särskilt som man måste äga en bostad för att kunna göra rotavdraget. Men, som man brukar säga. ”Åt den som haver skall varda givet.”

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons