Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S+v i landstinget:Ingen "öppen process"

Annons

Landstingsmajoriteten påstår i VLT den 8 februari att sparförslaget som presenterades i fredags är resultatet av "en öppen process där medborgare, organisationer och anställda inom vården har haft stora möjligheter att ge sin syn".

De hävdar att "detta är ett nytt ledarskap med

öppenhet och dialog". Tror majoriteten själv på detta? Ingen annan gör det.

Om det inte hade varit för oppositionen skulle sparförslaget inte ens kommit upp till offentlig diskussion - som det nu gör i landstingsfullmäktige 20 februari. Det var efter en begäran från oss - inte från majoriteten.

Beslutet om sparförslaget ska fortfarande fattas i den slutna landstingsstyrelsen, vilket vi starkt ifrågasätter. Handlar det om att förändra strukturen av sjukvården ska besluten fattas av alla folkvalda i landstinget.

I den så kallade öppna processen har facken inte fått varit delaktiga. Oppositionens synpunkter har nonchalerats. I VLT den 7 februari beskriver en divisionschef denna så kallade öppna process: "Förslag kan inte processas genom 1400 anställda, så det har framför allt varit en ledningsdiskussion."

Landstingsstyrelsens ordförande Magnus Edlund (m) vägrar att komma till ett öppet möte i Köping där man vill diskutera sparförslaget, för han vill inte "ta emot skäll".

Aldrig förr har en landstingsledning under så kort tid haft så många namninsamlingar mot sig: Gryta Hospice 3200 namn, vårdcentralen i Skultuna 2900 namn, akut, röntgenjour och dialysen i Köping 1700 namn, distriktssköterskemottagningen Möklinta 300 namn, sjuksköterskornas löner 200 namn. Och detta är bara för att nämna några.

Där har ni resultatet av "ett ledarskap med öppenhet och dialog".

Denise Bergström (s)

oppositionslandstingsråd

Juha Rundgren (v)

oppositionslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons