Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S + v: Väljarna ska få besked om vår skolpolitik

Annons

Roger Haddad (fp) refererar till en debatt som Lärarförbundet anordnade. Som han beskriver handlade den om skolpolitik, och vi instämmer i att den hade ett kul och annorlunda upplägg.

Debatten följdes upp med omröstningar bland åhörarna. VLT publicerade också en artikel om debatten den 24 september med rubriken Röda laget vann skoldebatt. Det är denna rubrik som nu upprör Haddad. Att oppositionen är mer populär än majoriteten är tydligen ett hårt slag mot honom.

Till skillnad från Haddad valde vi att se debatten som ett intressant utbyte av olika åsikter. Vi debatterade friskolor, pedagogisk förnyelse och folkpartiets envisa och felaktiga användande av begreppet flumskola. Det är viktigt att vi politiker möts och redogör för våra synpunkter. Men för Haddad var denna debatt tydligen blodigt allvar, och åhörarnas inofficiella omröstning likställd med ett officiellt valresultat.

Han kräver också svar av socialdemokraterna och vänsterpartiet angående skolpolitiken. Vi undrar varför han hetsar upp sig. Oppositionen lägger motioner, ställer frågor, skriver debattartiklar och deltar i debatter. Vad vi tycker om huvuddragen i den svenska skolan kan alltså inte vara okänt.

Vi lägger också mycket tid på att utveckla vår politik, både inom våra respektive partier men också tillsammans som en enad opposition. Eftersom vi förlorade valet 2006 väljer vi att använda åren fram till nästa val till att komma fram till nya förslag och en ny politik. Tyvärr kommer inte Roger Haddad att bjudas in till dessa diskussioner, såvida han inte blir medlem i något av våra partier. Men väljarna kommer i god tid före valet få veta vad vi vill förändra och utveckla inom den svenska skolan.

Att en representant för majoriteten hela tiden kräver svar av oppositionen är mycket märkligt. Det är Haddad och hans allianskamrater som styr staden, och det är snarare oppositionen som har rätt att avkräva svar av dem som styr. Att han representerar ett parti vars partiledare förvränger fakta om den svenska skolan kanske gör det nödvändigt att hela tiden försöka avleda medborgarnas uppmärksamhet från den egna politiken?

Per-Inge Ahlbäck (s)

Per Lithammer (v)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons