Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S + v: Vi har inte alls bedrivit en kravlös skolpolitik

Roger Haddad (fp) påstår att vi socialdemokrater och vänsterpartister har bedrivit en kravlös skolpolitik. Han påstår att vi inte bryr oss.

Annons

Det är beklämmande hur ett kommunalråd kan uttrycka sig på det sättet. Haddad vet mycket väl att det inte är sant. Han säger också att det är vänsterpartiets och socialdemokraternas fel att elever lämnar gymnasiet utan godkända betyg för att vi aldrig ställde några krav. Med Haddads logik skulle man lösa alla elevers inlärning genom betyg redan från ettan.

Detta måste ju då innebära att elever som nu lämnar gymnasiet utan godkända betyg ska lastas Roger Haddad och den moderatstyrda majoriteten.

Problematiken med elever som inte klarar sig genom skolan går mycket djupare än så. Allt handlar inte om tidigare och mer betyg.

Vi blir väldigt oroade över att den som är ansvarig politiker för skolan i Västerås inte kan analysera problemet djupare. Roger Haddad gör det väldigt enkelt för sig och likt Jan Björklund upprepar han sitt mantra och hoppas att folk ska tro att det är sant.

Det är dags att vi diskuterar verkligheten och slutar fara med osanningar.

Lars-Evert Larsson (s)

ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Hans Larsson (v)

ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons