Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Välkomna till verkligheten, moderater!

Annons

När Moderaterna hade stämma i Västerås i helgen skröt partiledare Reinfeldt om de närmre 100 besök i verkligheten han gjort sedan han blev statsminister. I projektet ”Välkommen till verkligheten” har moderatledningen beordrat partivännerna att ge sig ut och få kontakt med vanligt folk.

Ett parti som måste göra studiebesök i verkligheten kan omöjligen vara ett parti för hela Sveriges befolkning.

Moderaterna har förändrat Sverige. Klyftorna ökar och det blir ofta våra barn som får ta smällen. I varje klass finns en liten kille eller en liten tjej som inte kan följa med på skolutflykterna, för deras föräldrar inte har råd.

Sverige ska inte vara ett land med stora klyftor mellan människor. Varenda unge ska ha råd att följa med på skolutflykten – även de vars föräldrar drabbats av arbetslöshet.

Grunden i vår politiska övertygelse är att samhällets resurser ska fördelas rättvist. Vi tror på den enskilda människan och vad hon kan åstadkomma tillsammans med andra. Ett socialdemokratiskt Sverige är ett Sverige med små klyftor men med stora möjligheter för varje människa att förverkliga sitt livs dröm.

Moderaterna straffar dem som drabbats av arbetslöshet. Genom att misstänkliggöra och skuldbelägga människor som förlorat jobbet har regeringen gjort arbetslösheten till den enskildes angelägenhet. Istället borde det vara regeringens skyldighet att erbjuda utbildning och kompetensutveckling så att människor utvecklas och ökar sina chanser till nytt jobb.

Sverige har hittills varit ett föregångsland. Våra ungdomar har kunnat skaffa sig en bra och konkurrenskraftig utbildning. Varje unge med lust och kraft att läsa vidare har kunnat göra det. Inte bara de välbeställdas barn.

Vårt sjukvårdssystem har legat i världsklass – tillgängligt för alla oberoende av inkomst och ställning. Sverige har varit ett land med små klyftor mellan människor.

Men Sverige håller på att förändras:

Var du ouppmärksam i skolan får du knappast någon ny chans. Komvux är en skugga av vad det borde vara.

Drabbas du av arbetslöshet hänvisas du till en jobbcoach som lär dig skriva meritförteckning. Vidareutbildning och kompetensförstärkning är i princip borta.

Har du sjuka barn får du hålla till godo med ett sjukvårdssystem som utsätts för ständiga experimentet.

Det är inte detta samhälle vi vill ha! Moderaterna skapar ett samhälle som karakteriseras av stora klyftor mellan folk och folk.

Vi vet redan att 77 procent av landets miljonärer tänker rösta på Moderaterna. Det är väl förståeligt, eftersom det är i den verkligheten moderaterna lever i.

För oss är det viktigt med ett sammanhållet Sverige. Ett Sverige där varje barn i klassen har råd att följa med på skolutflykt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons