Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Västerås city utvecklas 2014

Utvecklingen för Västerås stadskärna engagerar.

Annons

Det märktes i förra veckan när analysföretaget HUI Research presenterade en ny rapport som visade att cityhandeln i Västerås ökar trots ökad konkurrens från externhandeln. Det märktes även tidigare i år, när Västerås utsågs till Årets stadskärna. Västerås framgångar engagerar eftersom många vill se ett bättre city. Det är precis vad vi i Västerås Citysamverkan jobbar för.

Vi vill skapa Sveriges bästa city.

Stadskärnans attraktivitet avgörs av många faktorer där handeln är en. Därför jobbar Västerås stad tillsammans med fastighetsägare, handlare och experter inom ramen för Västerås Citysamverkan för att utveckla stads- kärnan på en rad områden.

Våra gemensamma projekt handlar om allt från hårda insatser i form av gatu- och torgombyggnader, upprustade gallerior och fastigheter till mjukare frågor som aktiviteter och kompetensutveckling av enskilda medarbetare i citys verksamheter. Vi ska inte bara bli Sveriges bästa city utan också bäst på bemötande

Sedan 2008 har vi genomfört 34 stora gemensamma projekt och hundratals mindre insatser som tillsammans jobbar mot vårt gemensamma mål, att city ska fungera bättre och fler ska vilja besöka city och stanna längre. Det är glädjande att Västerås både genom utmärkelser och hårda ekonomiska data visar att samverkan ger synbara resultat, men vi står fortfarande inför en rad tuffa utmaningar de kommande åren.

Därför satsar vi under 2014 bland annat på detta:

• Invigning av nya Sigma och Skrapan med Expectrum • Vidareutbildning och inspiration för medarbetare inom cityhandeln • Mätningar av hur många och var människor rör sig • En omfattande handelsutredning • En stadsanalys över centrum • Satsning på ökad blomsterprakt i city • Förtätning av stadskärnan • Fortsätta bygga ihop centrum med hamnen, med invigning av nya playan och Kokpunkten • Öka boendet i city och citynära

HUI:s analytiker menar att Västerås satsningar i stadskärnan har ökat attraktiviteten för city som handelsplats, och menar att det inte är en slump att staden utsågs till Årets stadskärna 2013. Vi vet att många västeråsare vill se ännu mer utveckling.

Det engagemanget vill vi ta vara på, det är en av de viktigaste tillgångarna i arbetet med att utveckla cityhandeln, stadskärnan och hela stadslivet. På lördag möter vi därför dig och alla andra västeråsare i Igor, Punkt och Gallerian mellan kl. 10.30-14.00 för att ta del av synpunkter, idéer och tankar om hur Västerås city kan bli bättre. Välkommen att engagera dig i citys utveckling!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons