Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill vi se Västerås

Annons

Hur skulle du vilja att Västerås såg ut 2020? Vad är viktigt för att Västerås ska vara en pulserande stad som blomstrar, där idéer snabbt kan prövas och alla känner att här finns en möjlighet att utvecklas. Vi vill lyfta några viktiga frågor och en moderat vision för hur Västerås kan se ut år 2020.

Vår vision innebär att i Västerås får människor växa med ansvar. Alla har möjlighet att utvecklas utifrån sin egen förmåga och får en andra chans om man misslyckas. Västerås är attraktivt för barnfamiljer och känt som en stad med god kvalitet, bredd och valfrihet i såväl barnomsorg, skola som vuxenutbildning. All utbildning har en tydlig kunskapsfokus. Merparten av dessa verksamheter sköts i enskild regi.

Västerås har Sveriges bästa företagsklimat. Arbetsmarknaden i Västerås har vuxit och breddats. Det är enkelt att få jobb och ungdomar väljer att stanna kvar i staden efter avslutad utbildning. Kommunalskatten är sänkt och hör till de lägsta i landet. Stadens organisation är effektiv och ger valuta för skattepengarna. Staden har inga verksamheter som konkurrerar med det privata näringslivet. Vill du starta ett företag eller dra i gång någon annan verksamhet så får du snabb service och ett positivt bemötande av staden.

För en stad som utvecklas måste hänsyn tas till dem som behöver hjälp och stöd. Västerås har en god äldreomsorg och äldre har en stor möjlighet att bestämma över sin egen vardag. Funktionshindrade har rätt till en vardag med arbete och sysselsättning och det finns boenden där man får stöd, allt utifrån var och ens enskilda behov.

Trygghet på gator och torg är en viktig framgångsfaktor för medborgarna och företagen. Västerås år 2020 ska vara känt som en säker stad med låg brottslighet. En stad fri från klotter och skadegörelse.

Den enskilda människans ansvar är utgångspunkten för en god miljö, som är förutsättningen för vår framtid. Staden ska koncentrera sina resurser till miljöproblem som inte kan lösas av enskilda människor och företagen själva. Västerås stad år 2020 är ett föredöme i att agera miljövänligt. En stad där vi är rädda om vår närmiljö, bevarar naturmiljöer och har ökat tillgängligheten. Och i centrum för staden finns Mälaren som en viktig källa till rekreation som bad och båtliv, men även till företagande som fiske och sjöfart.

Elisabeth Unell

Anna Hård af Segerstad

Vår vision innebär att i Västerås får människor växa med ansvar, skriver oppositionsrådet Elisabeth Unell (m) och riksdagskandidaten Anna Hård af Segerstad (m).

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons