Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salam Zandi: Vem skyddar medborgarna?

I några riks- och lokala tidningar har man sökt en imams eller en mullas åsikt angående hotet mot den person som tecknat karikatyrbilder av muslimernas profet
Muhammed. Dessa åsikter beskrivs vara viktiga.

Annons

Frågan är dock om imamer, rabbiner, präster eller munkar har rätt att i ett sekulärt samhälle avgöra vad som är rätt och vad som är fel. Hot är oacceptabelt, oavsett om en rabbin, en munk eller en imam instämmer i det eller ej. Skyddandet av medborgerliga rättigheter är inte en fråga för de olika grupperingarna i samhället, vare sig religiösa, etniska, ekonomiska eller partipolitiska. Bara den svenska staten har rätt att enligt svenska lagar straffa den som kränker andra grupper i samhället. Detta måste sägas väldigt tydligt och högt.

Enligt min mening har svenska staten inte fullgjort den basala uppgiften.

Om staten är rädd för ekonomiska konsekvenser och näringslivets reaktioner då är vi alla i fara. Med alla menar jag alla etniska, religiösa eller politiska grupperingar i samhället.

Att låta dela samhället i grupper där varje grupp skaffar sig eliter och bestämmer vad som är rätt och fel leder till ett segregerat samhälle där konflikter är vardagliga. Vi vet alla att demokratin är något som måste erövras varje dag.

Salam Zandi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons