Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkta fjärrvärmetaxor

Annons

Mälarenergi AB går bra. I år med över 200 miljoner kronor i vinst.

När fjärrvärmetaxorna för några år sedan höjdes med 10 procent, reserverade sig de styrelseledamöter som nominerats av de borgerliga partierna. De ställde sig inte bakom beslutet, eftersom de tyckte att en höjning var obefogad.

I början av 2005, vid det styrelsemöte som behandlade redovisningen av ekonomin för år 2004, yrkade vi som är nominerade av folkpartiet, moderaterna, kristdemokraterna och miljöpartiet (centern har ingen representant i styrelsen) att frågan om fjärrvärmetaxorna skulle tas upp vid nästkommande sammanträde i juni. Socialdemokraterna och vänsterpartisterna visade vid detta tillfälle inget som helst intresse av att sänka fjärrvärmetaxorna.

Eftersom socialdemokraterna och vänsterpartisterna inte heller vid junisammanträdet visade sig angelägna om någon sänkning, yrkade vi att frågan skulle tas upp i samband med budgetsammanträdet i höst, vilket också beslutades.

På arbetsutskottets sammanträde i förra veckan blev vi överens om att sänka fjärrvärmetaxan med 10 procent av den rörliga delen eller om man så vill 7,2 procent av den fasta och rörliga delen tillsammans.

Döm om vår förvåning när vi dagen före budgetsammanträdet i går snappade upp ett pressmeddelande från socialdemokraterna och vänsterpartisterna i styrelsen med rubriken:

S och v-förslag: Sänkt fjärrvärmetaxa i Västerås.

Magstarkt - eller hur? För verkligheten är ju den att det är de ledamöter i styrelsen som representerar folkpartiet liberalerna, moderaterna, kristdemokraterna och miljöpartiet som dels tagit initiativet till en sänkning, dels allt sedan början av året mycket aktivt drivit på. Men för all del - det viktigaste är att en sänkning blivit gjord.

Birgitta Nilsson (fp)

Staffan Anger (m)

Sture Torseng (kd)

Flemming Sörensen (mp)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons