Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särintressen för rovdjur

Tom Arnbom, som skrev den 9 december, var tidigare Betesprojekt-ansvarig inom WWF och vet att man under mer än ett decennium av forskning och samråd inte har kommit fram till något acceptabelt sätt att skydda fribetande djur i områden med vargrevir.

Annons

Särintressen för rovdjur är drivande. Arnbom skriver om WWFs väg till lösning i rovdjursfrågan, som har tre punkter. På sista punkten sista raden nämns ”hänsyn till både djur och människor”.

Denna är enligt Konventionen om biologisk mångfald (CBD) överordnad alla rehabiliteringsprojekt! Rovdjursvurmarna bland forskare, tjänstemän, mediafolk och statsunderstödda NGO:er har sedan 2001 helt ignorerat portalparagrafer i CBD, Bernkonvention, Art- habitatdirektiv och nationella miljömål om helhetssyn, hållbar utveckling, konsekvenser för andra hotade arter och hela biotoper - och mänsklig verksamhet.

Ännu har ingen konsekvensutredning värd namnet gjorts och vargar fortsätter prioriteras framför hotade arter i fäbod- betesbiotoperna. Fäbodar ska skyddas enligt CBD, men varg nämns inte och arten är inte hotad. EUs regler läses som fan läser bibeln, tolkas fritt och manipuleras fram av ”experter” som har sin utkomst eller annan tillfredsställelse av detta.

Definitionen av demokrati på regeringens hemsida som krävde ”inte oskäligt skada minoriteter” har tagits bort i hemsidan och ignorerats i politiken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons