Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på projektet Sommarlovsentreprenör!

Kristdemokraterna i Västerås har i vår tilldelat musikentreprenören Björn Carlsson vitsippspriset 2009 för hans förmåga att identifiera möjligheter och skapa resurser och därigenom har gett Västerås musikliv ett efterlängtat tillskott.

Annons

På Wikipedia beskrivs en entreprenör som någon som definieras som en företagsam person. I en vidare bemärkelse används termen för att beskriva en drivande person som arbetar hårt för att nå framgång. Vi måste fortsätta att uppmuntra ungdomar

i Västerås att våga satsa på sina idéer!

På vissa håll i Sverige, bland annat i Söderhamn bedrivs projektet Sommarlovsentreprenör, ett projekt som erbjuder ungdomar i kommunen en möjlighet att öka sin företagsamhet och sitt entreprenörskap samt öka intresset för utbildningsföretag i årskurs 3 på gymnasiet. 

I Söderhamn sker detta genom att ungdomarna får möjlighet att starta och driva ett eget företag under fyra veckor med stöd av certifierade handledare och mentorer i form av företagare. Under dessa veckor arbetar entreprenörerna på sin affärsidé.

Varje entreprenör erhåller ett startkapital på 2 000 kronor, som de fritt förfogar över för att utveckla sin idé. Man kan arbeta ensam eller tillsammans med kompisar. Inga krav på återbetalning finns av de 2 000 kronorna oavsett om man lyckas eller inte. Däremot kommer handledarna att följa upp och dokumentera hur det har gått för respektive entreprenör.

Efter entreprenörperioden sker en lite festligare form av avslutning och diplom delas ut till sommarlovsentreprenörerna. Projektet Sommarlovsentreprenör 2010 kan administreras och inrymmas i kommunens feriearbeten.

Kristdemokraterna tror på Sveriges unga entreprenörer. Skulle Söderhamnsmodellen vara en väg för Västerås att ytterligare satsa på sina ungdomar? Västeråsalliansen har i flera år i rad satsat på att ge ungdomarna sommarjobb. Årets sommarjobb är redan tillsatta men det här en idé att sjösätta inför nästa år.

Maria Lindelöf

ombudsman KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons