Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Ajournera fullmäktige till den 1 november 2014

Annons
Bara för syns skull. För Västerås stad är för ögonblicket en politisk överbyggnad helt överflödig, skriver Börje Brandhill.foto: per g norén/VLT:s arkiv

I tre artiklar i VLT (28 januari, 8 februari och 9 februari) sammanfattar Ulla Persson (S) och Elisabeth Unell (M) et consortes sina första 100 dagar vid makten i Västerås. Tyvärr är artiklarna en torftig läsning och består mestadels av ett idisslande om den egna fingerfärdigheten och förträffligheten. Det allt överskuggande intrycket är dock att damerna och deras sekundanter synes vara oeninga om vem eller vilka som ska ta åt sig äran av ett fiasko.

Unell gick bland annat till val på temat ”ansvar”. Men inte tog hon något ansvar! Hon vann valet och hade kunnat sitta kvar som kommunstyrelsen ordförande men i stället väljer hon att lägga över makten i knäet på Persson. Avsikten var naturligtvis att blockera för Sverigedemokraterna som då fått en vågmästarställning i fullmäktige. Ifall Sverigedemokraterna bemötts och behandlats som det demokratiska parti vi är, hade den kommunala demokratin vitaliserats, i stället för att som nu bli en enda oaptitlig rödgrönblå röra.

I Västerås är politiken död och kommer att så vara fram till hösten 2014. Några partiskiljande frågor finns tyvärr inte, även om Unell och Persson gör sitt yttersta för att inbilla västeråsarna att så är fallet. Damerna har svikit väljarna, också mina men i första hand sina egna.

Politiskt sett är fyra år en lång tid och damerna räknar kallt med att dödgrävandet 2010 skall vara bortglömt valåret 2014. Min förvissning är dock att väljarna inte glömmer sveket och jag kan försäkra damerna om att jag kommer att göra det till min huvuduppgift att påminna dem när så är dags.

Alliansen och de rödgröna visar upp en enad front, men jag vet att där finns sprickor. Kort efter valet uppvaktades jag av tvenne herrar ur alliansen som ville sondera terrängen och som alls icke var tilltalade av den häxbrygd som Unell och Persson utlovade. Emellertid rann det hela ut i sanden. Herrarna fick måhända kalla fötter då det visade sig att i vår grupp fanns individer som dömts i två instanser och som polisanmälts för sabotage mot en partimedlems fordon.

Att Sverigedemokraterna varken äter barn eller kopulerar med djävulen har man insett också inom det rödgröna blocket. Förmodligen har man insett att Sverigedemokraterna kan bli en broms för de värsta avarterna och yttringarna av en rödgrön politik.

De rödgröna tar åt sig äran av att ha avskaffat vårdnadsbidraget, vilket jag kan dementera. Det var Brandhill som ”knäppte” vårdnadsbidraget – inte Ulla Persson. Detta gjordes för att gynna våra väljare. Alla undersökningar och all statistik visar att det är ”utlänningarna” som kommit i åtnjutande av vårdnadsbidraget.

Över kommunpolitiken i Västerås i allmänhet och över fullmäktige i synnerhet vilar för ögonblicket ett löjets skimmer. Ett tydligt bevis för detta är det inställda fullmäktigemötet, utlyst till den 3 februari. Anledningen till ”mässfallet” var för få ärenden – det finns helt enkelt ingenting att debattera och att besluta om.

Konsensus ligger som en våt filt över fullmäktige. Mitt råd till Britt Sandström, kommunfullmäktiges ordförande, blir därför: ajournera fullmäktige till den 1 november 2014. Låt fram till dess tjänstemännen ta över styret. För Västerås stad är för ögonblicket en politisk överbyggnad helt överflödig.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons