Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Rösta för tro och tradition

Annons

Bilden är tagen i Kärrbo kyrka.

På söndag är det dags för kyrkoval och aldrig tidigare har valet känts så viktigt, det är dags att medlemmarna får den styrning de verkligen vill ha. Vi hoppas att valdeltagandet kommer att visa att vi som nomineringsgrupp har bidragit till att fler människor väljer att rösta i det bortglömda valet. Vi ställer den här gången upp i alla tre nivåerna, det blir alltså vår första representation i kyrkofullmäktige. Det är otroligt spännande efter att vi lokalt under föregående mandatperiod varit representerade i Västerås stift och kyrkomötet. Varför går vi till val även i Svenska kyrkan?

Sverige är ett fantastiskt land med tusenåriga traditioner vilandes på det kristna arvet. Svenska kyrkan är en viktig kulturbärare i vårt samhälle. Även om kyrkan i många människors vardag kanske blivit mindre betydelsefull så finns den ändå där i livets olika skeden och i mångas största stunder i livet. I glädjens stunder såsom barnens dop, den första skolavslutningen, examen och giftermål. Men också i våra svåraste stunder för att ge oss tröst och stöd då vi tvingas att ta farväl av en älskad vän eller familjemedlem. Svenska kyrkan är en naturlig del av den svenska folksjälen – en plats som funnits för oss i så väl goda som svåra tider.

Svenska kyrkan är idag en kyrka som tyvärr blivit politiserad av vänsterliberala åsikter som skymt undan det kristna budskapet och den självklara teologin. S är beredda att svika den väjningsrätt som överenskommits i samband med att rätten till samkönad vigsel röstades igenom i kyrkomötet 2009. S vill också införa krav i prästutbildningen om vigsel, det ska du i din yrkesutövning som präst och din tro inte längre få bestämma själv. Detta är ett typiskt exempel på den vänstervridna politiseringen av Svenska kyrkan och ett stort svek mot de präster som är mer konservativa i sin tro. Vi menar att det inom Svenska kyrkan även fortsättningsvis måste finnas plats för en mer konservativ hållning om äktenskapet och vigsel.

Vi vill se en kyrka som är tydlig i sin kristna identitet och står upp för sina traditioner. Vi vill se en kyrka i tiden, men inte av tidsandan runtomkring. När övriga samhället är oroligt och otryggt måste vi kunna lita på att kyrkan finns där som en trygg axel att luta sig emot och finna tröst och hopp. Svenska kyrkan måste våga stå upp för utsatta kristna både i Sverige och i andra delar av världen. Vi ska vara en synlig kyrka som finns där människor finns och bedriva mission i alla delar av landet.

Vi vill intensifiera det sociala arbetet och prioritera stöd till bland annat ensamma äldre, brottsoffer, unga med psykisk ohälsa, fattigpensionärer. Vi förespråkar småskalighet och närhet till människorna och tycker att sammanslagningar av församlingar och pastorat är olycklig, vi vill ha en kyrka mitt i byn nära de människor som bor där. Rösta för tro och tradition i kyrkovalet på söndag, för en kyrka som vågar vara kyrka på riktigt!

Ann-Christine From Utterstedt (SD) förstanamn till kyrkomötet och Västerås stift

Magnus Edman (SD) andranamn till kyrkomötet och Västerås stift

Patric Sjölund (SD) förstanamn till kyrkofullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons