Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent ska (s)yndar'n vakna!

Annons

I förra veckan gick landstingets socialistiska majoriteten ut och redogjorde för vad de vill åstadkomma om de får sitta kvar efter höstens val.

Den första fråga vi inom oppositionen ställer oss är varför de inte redan genomfört detta, om de nu tycker det är angeläget. Socialdemokraterna har styrt vårt landsting utan avbrott i över 70 år. Varför skall väljarna tro att det skulle bli så mycket bättre efter just det här valet?

Vi ställer oss även frågande till om de verkligen menar vad de säger. En del av det de nu vill genomföra har de nämligen kämpat emot med näbbar och klor under senare år.

I åratal har vi inom oppositionen krävt att remisstvånget till sjukgymnaster och annan rehabilitering skall tas bort. Hela tiden har den socialistiska majoriteten stoppat detta. Nu, valåret 2006, gör de plötsligt helt om och går med på våra krav!

Vi är naturligtvis glada om socialisterna förstått att de haft fel. Men det är en senkommen tröst för alla medborgare som under de senaste åren nekats rehabilitering på grund av remisstvånget.

Den socialistiska majoriteten säger att nuvarande system med familjeläkare ska behållas. Glenn Andersson tycker tydligen att systemet är så bra - trots kaoset vid den senaste upphandlingen som gjorde att tusentals västmanlänningar blev av med sin familjeläkare - att han självsvåldigt har förlängt nuvarande avtal med ett och ett halvt år! Om Glenn Andersson och den socialistiska majoriteten får sitta kvar efter valet kan västmanlänningarna förmodligen räkna med ett nytt upphandlingskaos nästa år!

Här har vi inom oppositionen "Din hälsa - vårt mål" andra idéer. Vi vill ha en verklig patientmakt, där det skall finnas en praktisk möjlighet att faktiskt få välja en "riktig" läkare, där man inte hänvisas till ständigt nya stafettläkare. En vård som kännetecknas av en helhetssyn - där patienten alltid sätts i centrum och där landstinget och kommunerna samarbetar bättre.

Torsten Källberg (fp)

Kerstin Dellham (m)

Hanke Joneklav (kd)

Inger Elison (c)

Thomas Wihman (mp)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons