Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigge Synnergård (FP): Ett samhällsekonomiskt slöseri

Flyttningen av Länsrätten från Västerås till Uppsala måste betraktas som ett mycket olyckligt beslut. Nu är beslutet inte formellt taget, men allt talar för att så blir fallet inom kort.

Annons

Det finns inget riktigt hållbart sakskäl för att en flytt skulle vara till nytta vare sig för den enskilde eller samhället. 

Om man hade inväntat en eventuell regionsindelning hade det kanske funnits en viss poäng med en flytt, men någon regionsindelning tycks vara mycket avlägsen i tid. Ett beslut kan inte bara antas på att x antal ärenden ska avgöras på Länsrätten. 

Många ärenden som avgörs på Länsrätten är våra länskommuners sociala myndigheter inblandade i och en flytt till Uppsala skulle innebära många restimmar i onödan. Så en flytt till Uppsala skulle innebära ett samhällsekonomiskt slöseri, som också borde vägas in vid ett flyttbeslut. 

Att man centraliserar inom ett län eller en region kan ibland vara både förståeligt och befogat, men att flytta Länsrätten från Västerås till Uppsala är varken förståeligt eller

befogat. 

Sigge Synnergård

länsförbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons