Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvården måstestyras utifrån ett tydligt kundfokus

Annons

Vi är helt överens med Glenn Andersson (s) och Monika Wilander (v) om att alla ska ha rätt till den skattefinansierade offentliga sjukvården (VLT den 3 juni). Därav vår artikel. Gräddfilen är inte ens en skummjölksfil men det är inte det som är poängen.

Det vi förordar är ett system där rehabiliteringspengen lyfts bort från familjeläkarnas ansvar och där remissfrihet råder. Sjukvården måste styras utifrån ett kundorienterat synsätt och inte utifrån politiska nycker.

Eftersom sjukgymnaster, naprapater, familjeläkare och företagsläkare arbetar under legitimationsansvar borde detta inte innebära några problem. Snarare kommer ett, utifrån medicinska aspekter, utökat samarbete dem emellan att leda till effektivare behandling och snabbare återgång till arbete för kunderna (patienterna).

Den tillväxt som företagen genererar i Västmanland är till fördel för såväl dem själva som deras anställda och de verksamheter som finansieras via skattsedeln. Det är ett av skälen till att vi ser så allvarligt på de genomförda förändringarna. Endast goda konkurrensförutsättningar för länets företag kan ge mer resurser till våra gemensamma nyttigheter varav sjukvården är en mycket viktig sådan.

Sjukvården representerar också ett område som med mer marknadsfokus skulle kunna generera nya intäkter genom att nyttja europeiska och globala sjukvårdsnätverk. Detta baserar vi på att svensk sjukvård är såväl tekniskt som kompetensmässigt konkurrenskraftig i ett internationellt perspektiv. Vi vet också att det finns sådana nätverk som är intresserade av att samarbete med svensk sjukvård.

Ove Jansson

Regionchef för Företagarna i Västmanland

Anita Wahlberg

Ordförande för Företagarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons