Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska landstinget tillverka bomullstussar?

Annons

Denise Bergström svarar på min artikel om Alliansens förslag till startlag inom vården. Bergström håller med mig om att vinst är nödvändig för att bedriva en god vård. Men sedan tar hon tillbaka påståendet och använder sig av vänsterretorik när hon menar att privata intressen stoppar vinsten i egna fickor.

Grundläggande för att kunna återinvestera i företaget är att det ger vinst. Till skillnad från landstinget är privata företag tillåtna att redovisa vinst. Bergström har en utpräglat socialistisk syn på företagande, vilken innebär att privata företagare skall misstänkliggöras till varje pris.

Redan i dag finns det företag som tjänar pengar på sjukvården. Mölnlycke Health Care säljer engångsprodukter för operationer och sårbehandling, Gambro säljer teknisk utrustning till landstinget. Det finns även lokala företag som säljer tjänster till landstinget. Med Bergströms logik borde även dessa funktioner utföras av landstinget självt. Vill Bergström att landstinget i Västmanland skall tillskapa -enheten för bomullstussar och gasbindor-?

För mig, moderaterna och Allians för Sverige, är det viktigt att det finns mångfald inom vården, varför jag inte tycker att det är fel att kunna låta privata företag eller andra organisationer bedriva vård på samma villkor som landstingen. Eller menar socialdemokraterna att det är tillåtet att vara bäst på att leverera teknisk utrustning men inte att vara bäst på att leverera god vård?

I socialdemokratins Sverige har gräddfiler funnits för dem som kunnat betala sig förbi vårdköerna. Det har varit plånboken som styrt. Det vill vi ändra på, vi vill att alla ska ha samma möjligheter till god vård, i tid.

@Byline - endast namn:Jessica Polfjärd

Riksdagsledamot (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons