Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Västerås utvecklas eller avvecklas?

Annons

Med den omvärldsbevakning vi som företag i dag måste hålla är det oundvikligt att inte bli påverkad av det som händer i våra grannkommuner. Det fullkomligt blomstrar av nyetablerade företag och turistnäringen göds med nya innovativa attraktionsgrepp.

Som företagare inom mötes- och upplevelseindustrin blir jag onekligen både avundsjuk och oroad för framtiden. Ska vi i Västerås bara se på när vår omvärld tar krafttag och vara kvar på stationen när tåget rullar vidare? Vi har en underbar stad med en hög potential att växa sig stark på marknaden men i dag är vi inte tillräckligt intressanta för att bli uppmärksammade, med andra ord: vi sticker inte ut hakan.

Västerås brottas bland annat med en nedläggningshotad flygplats, hög arbetslöshet och dåligt med turist-attraktioner. Nu visar också repor-tagen i VLT om handeln i och kring Västerås att våra grannar inte sitter stilla och tänker bli överkörda av oss.

Vi bör nog se upp och stärka samt förädla vår handel inför framtiden då det står många arbetstillfällen på spel.

Ska vi öka eller behålla det handelsindex vi har måste vi utvecklas, det går inte att sitta med armarna i kors och tro att handeln ökar i all framtid. Räntehöjningar som påverkar konsumtion och konkurrens från andra städer är naturligt och kommer alltmer att aktualiseras.

Uppsala konsert står klart 2007 och då får vår egen fina anläggning Aros Congress Center med konserthus ytterligare en stark aktör att tampas med på marknaden för att inte glömma bort Conventum i Örebro och Louise de Geer i Norr-köping.

Tuna Park i Eskilstuna har klara fördelar med att ligga inpå Parken Zoo och med en camping intill blir de rejält konkurrenskraftiga tack vare också turistpotentialen.

Det finns butikskedjor som har sin bästa försäljning under sommarmånaderna i städer som lockar turister samtidigt som kedjans butiker i Västerås har sina sämsta månader samma period.

Västerås behöver en turistmagnet framför allt sommartid då staden förutom Mälarveckorna och Power Meet är oroväckande tyst.

Västerås behöver en flygplats och en nöjespark som Scandinavia Park. Vi behöver utvecklas, inte avvecklas, för våra barns skull och deras framtid.

Niclas Ahl

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons