Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidåkare: Se möjligheter med skidtunneln

Annons

Det har skrivits mycket om skidtunnelprojektet vilket är roligt men mycket har handlat om risker och ifrågasättandet av affärsplan och möjligheter till lönsamhet. Det finns dock många andra aspekter som är minst lika intressanta att diskutera för Västerås kommun och oss skattebetalare.

Att Västerås är en lockande stad att flytta till är ytterst viktigt för att få kvalificerad arbetskraft till våra högteknologiska företag. Detta är ett problem i dag och för några veckor sedan följde en hel tidning med som bilaga i Ny Teknik för att marknadsföra Västerås för denna grupp. Att våra företag kan fortsätta att expandera här är otroligt viktigt för kommunen. En skidtunnel blir en viktig pusselbit i att göra Västerås attraktiv för studenter, familjer och olika grupper av kvalificerad arbetskraft. Dessa kategorier är ofta intresserade av att ha en aktiv fritid och i dag är utbudet av fritidsaktiviteter, träningsmöjligheter och så vidare viktiga faktorer vid val av bostadsort.

Att intresset för längdskidåkning i Sverige är stort syns på våra fjällanläggningar vintertid och även här hemma i Västerås när det finns snö. Cirka 50 000 åker varje år något av loppen under Vasaloppsveckan, de flesta kommer från snöfattiga delar av Sverige. En skidtunnel skulle ge stabila träningsmöjligheter, locka besökare och få fler att börja eller återuppta skidåkningen. De aktiva skidklubbarna i kommunen jobbar ideellt med att utveckla spårsystemen i Rocklundaområdet med stöd från kommunen. Ungdomsverksamheten i föreningarna får bättre förutsättningar för sin längdskid- och skidskytteverksamhet. Träningsläger kommer att förläggas i Västerås. Allt samverkar och på sikt kan Västerås bli ett längdskidcenter.

Västerås blir intressantare att besöka. Skidintresserade familjer kan göra en dagsutflykt till Västerås och kombinera skidåkning med andra aktiviteter och shopping. För semesterfirare som vill ha en aktiv semester eller prova på nya saker blir Västerås ett intressant alternativ.

Våra politikers viktigaste ansvar är att säkra Västerås långsiktiga utveckling. Nu finns en möjlighet att stötta detta intressanta privata initiativ, och hjälpa till att få det i hamn.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons