Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola och kyrka

Annons

Enligt ett telegram från TT har Skolverkets chefsjurist, Ingegärd Hilborn, uttryckt oro för att barnen skall utsättas för ensidig påverkan från någon trosriktning vid skolavslutningarna. Dessa har för den här gången klarats av, men Hilborns oro är säkert menad även för framtiden. Gärna traditioner, högtidlighet och gemensam samvaro, men inga religiösa traditioner. Utesluts den religiösa påverkan kan man även fortsättningsvis hålla till i kyrkan. Många är skeptiska till att koppla samman skola och kyrka och vänder sig därför till Skolverket, säger hon.

Ja, ja! Men har ingen hört av sig till Skolverket och klagat över den onda påverkan som når våra barn och ungdomar via tv, film, internet och litteratur? Visst, där förekommer även positiva utbud, men våld, dödande och sex förekommer rikligt. Hur kan det komma sig, att många ungdomar inte vågar gå ut en kväll utan att först ha beväpnat sig? En sak är klar: inte är det på grund av prästens ord vid någon skolavslutning.

Vårt samhälle sjunker allt djupare i ett moraliskt träsk. Den som inte ser det måtte vara totalt blind. Ingen vågar snart lita på någon annan. Bland näringslivets toppar, våra "förtroendevalda" och andra ledande personer, är det många som svikit. De blir då heller inga goda föredömen för oss andra.

Kan han så kan vi, heter det, och så sprider sig det onda. Att då i missriktat nit ta bort en kristen utläggning på kanske tio minuter är både dumt och småaktigt.

OLLE HEDBERG

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons