Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchef: Vilken förnedrande elevsyn

Det är snudd på kränkande att som Erik Magnusson beskriva elever som nyckfulla och att påstå att tonåringar bara utgår ifrån att se allt i "svart" eller "vitt" och i "snäll" eller "dum".

Annons

Nästan hälften av våra elever på Kunskapsgymnasiet är röstberättigade. Är de mogna att rösta i riksdagsvalet, vore det väl konstigt om de inte skulle kunna få rätten att uttala sig beträffande sina lärare som de träffar varje dag.

Elevdemokrati är ett viktigt begrepp i skolans värld. Här tar vi det på allvar och ger samtliga elever en reell chans att göra sin röst hörd. Dialogen med elevgruppen blir väldigt givande och konstruktiv då frågorna återkommer år efter år.

Den skola som Magnusson beskriver, med en nedvärderad lärarkår där rektorn inte lyssnar på elever och föräldrar, utan gör sina bedömningar utan att ta hänsyn till vad brukarna tycker, den skolan hoppas jag inte finns.

Jag har väldigt svårt att förstå hur en vuxen, yrkesverksam lärare med fler års studier på universitet och högskola bakom sig, kan beskriva sina lärarkolleger som människor som förlorat vuxenvärdet och är så svaga att de inte törs ta konflikter och ställa krav. På vår skola är lärarkåren inte nedvärderad, snarare tvärt om, mycket uppskattad.

Med ett bra samarbete och en dialog mellan rektorer, lärare, elever och föräldrar kommer skolan att bli ännu bättre och måluppfyllelsen att öka.

Mats Barlow

skolchef

Kunskapsgymnasiet, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons