Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Hallstahammar halkar efter

Politiker måste ta ansvar och ha höga ambitioner för skolan

Annons

Christina Aspenryd (S) tycker den 2 april inte att Alliansen i Hallstahammar kommer med något nytt.

I sitt svar på våra förslag anger barn och utbildningsnämndens ordförande upprepade gånger att “arbete pågår, det är inte vårt ansvar och det behandlas vid andra tillfällen”. Just i dessa svar ser vi det vi kritiserar – en politik som duckar i skolfrågan och abdikerar i frågan om att lyfta skolan i Hallstahammar.

Framgångsrika skolkommuner har en sak gemensamt. De har en politisk nivå som präglas av att politiken tar ansvar för resultaten i skolan. Det behöver vi göra även i Hallstahammar och inte gömma oss bakom bortförklaringar, tjänstemannaorganisationen och abdikera som politiker.

Vi har som politiker ett ansvar att reagera när kunskapsresultaten viker och det är just vad vi från Alliansen gör men gång på gång får vi svaret – att det inte är vårt uppdrag som politiker. Det anser vi vara felaktigt.

Vi anser att politiken ska ha höga krav på att alla elever ska lyckas och ha höga ambitioner med skolan som helhet – helt enkelt tycka att skolan är viktig, först då kan vi vända kunskapsresultaten.

I Hallstahammar har Socialdemokraterna alltid styrt och vi har en skola som tyvärr halkar efter allt mer vad det gäller kunskapsresultaten. Vi ligger långt efter och ansvaret för detta ligger hos den socialdemokratiska majoriteten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons