Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta fiffla ? bli egenföretagare!

Annons

Både den tidigare och nuvarande regeringen har ministrar som är som folk är mest och som ibland faller igenom regelsystemet de själva beslutat om.

Socialdemokraterna tillsammans med kommunisterna har utvecklat ett omöjligt skattesystem som gått ut på att det inte skall löna sig att arbeta eller driva egna företag. Arbetslöshetskassan har av många inte betraktats som en övergångsförsäkring utan som en försörjningsinrättning.

Den enda kategori som nagelfarits intill sista kronan har varit egenföretagare som i sin enfald trott att myndigheterna skulle behandla dem milt eftersom de ger sig själva och anställda möjligheter till egen försörjning.

Men icke. Dessa har av vänsterns folk betraktas som potentiella kriminella och skattefuskare och är omgärdade av kontrollåtgärder och utsatta för uppenbar obstruktion ifrån myndigheternas sida. De obligatoriska revisorerna i fåmansbolag har inte företagarens bästa för ögonen utan är i stället skattemyndighetens förlängda arm med direkt insyn i företaget. Varje månad skall skattemyndigheten ha statistik och redovisningar över verksamheten och skatteinbetalningar och avgifter skall ske på dagen. Vid minsta överträdelse påföres företagaren digra skattetillägg och straffavgifter. Ve den som inte kan reglerna!

Om Jan Rydh och hans politikerkamrater hade ägnat lite intresse åt att sätta sig in i ensamföretagarnas hårda villkor och stöttat dem i stället för att förfölja dem hade vi kanske haft en annan sysselsättningssituation här i länet. Då kanske vi hade sluppit nyliberala tokigheter med sänkta ersättningsnivåer som Jan Rydh ondgör sig över (VLT den 20/10).

Clas Lundberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons