Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta upp med åsiktsregistrering!

Annons

Det är en märklig debatteknik kommunalråden Ulla Persson (s) och Mats Ericson (v) har både mot mig och Tord Säfvestad (VLT 29 augusti). Ulla och Mats, ni är ju trevliga personer och har glimten i ögat ibland och står för en politik i samverkansgruppen för socialdemokraterna och vänsterpartiet som en majoritet väljare i Västerås ställt upp på!

Det skulle inte falla mig in att kalla Ulla Persson för borgerlig, då hon säljer ut städverksamheten i kommunen eller Mats Ericson för borgerlig då han medverkar till att sälja ut Rocklundaområdet till en privat ägare! Hur kan ni beskriva Tord Säfvestad som mörkblå och mig som borgerlig? Har ni två åsiktsregistrerat både mig och Tord? Ingen av oss har hunnit rösta än, vad jag vet?

Ulla Persson och Mats Ericson gör ett stort nummer av att i miljöpartiets 38-sidiga lokala handlingsprogram för 2007-2010 ligger kapitlet om "Energi och miljö/djur/naturvård", efter kapitlet om "Jämställdhet och integration". Bristen på argument är ju tydlig. Hur kan två duktiga politiker som ni påstå att miljöpartiet sätter "hushållsnära tjänster" före miljöpolitiken?

Det har väl ingen betydelse i vilket kapitel man presentar sin politik på om det är kapitel 1, 5 eller 12? Om så är fallet, så talar det sitt tydliga språk när socialdemokraterna i sitt handlingsprogram placerar miljöfrågorna sist i kapitel 14, "Det gröna folkhemmet"! Så mycket betydde miljön för socialdemokraterna.

Nej, jag drar inte den slutsatsen, utan tror gott om era ambitioner på miljöområdet, men det tar en himla lång tid att se resultat. I över två mandatperioder har inte socialdemokraterna och vänsterpartiet lyckats få fram en energiplan för kommunen, trots att Mats Ericson fick sin motion bifallen för över åtta år sen!

Den åsiktsregistrering ni försöker er på är inte utvecklande för den lokala demokratin. Please, sluta upp med att tillskriva mig och partiet, samt västeråsare som Tord Säfvestad åsikter vi inte har!

Andreas Porswald

Oppositionsråd (mp)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons