Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Alliansen ökar den regionala klyvningen

Annons

Länets borgerliga riksdagsledamöter är den 12 juli stolta över vad regeringen hittills har åstadkommit:

• Stora skattesänkningar för den rikaste tiondelen av befolkningen.

• Kraftigt sänkt fastighetsskatt i rika kommuner.

• Höjd reavinstskatt för hus i länet.

• Höjda bensinpriser och skatt på bilförsäkringen.

• Höjd skatt för pensionärer.

• Sänkt ersättningsnivå för sjuka och arbetslösa.

Av den utlovade tusenlappen i månaden för vanliga inkomsttagare återstår drygt en ynka hundralapp. Småföretagarna har fått höjda arbetsgivaravgifter, inte sänkta. Denna eländeslista kunde göras mycket längre.

Men riktningen är tydlig - ta från de fattiga och ge till de rika. Det är klar och tydlig högerpolitik av gammalt snitt. Regeringen och länets borgerliga riksdagsledamöter har slutat låtsas att stå på arbetarnas sida.

Detta blev extra tydligt i dagarna, när det visade sig att regeringen har håvat in miljarder till statskassan till följd av högre a-kasseavgift. Pengarna har sedan använts till att sänka ersättningen för de arbetslösa och fylla på de redan stinna plånböckerna hos landets välavlönade befolkning.

Det är också mycket tydligt att regeringen i sin politik prioriterar de välmående kommunerna runt huvudstaden. Borta är allt tal om att hela landet ska leva. Visserligen har moderaterna och de andra högerpartierna aldrig haft detta på sitt program, tvärtom. Men nu har också centern anslutit sig till dessa partier och gladeligen försvarar beslut som utarmar landsbygden.

Med Maud Olofsson som näringsminister ökar den regionala klyvningen. Skillnaderna växer mellan landets olika delar och mellan människorna. Det är den nya Stureplanscentern som regerar. Regeringen för en djupt orättvis politik. Länets borgerliga riksdagsledamöter röstar fram den i riksdagen. Och de är stolta över den!

Pia Nilsson

Sven-Erik Österberg

Margareta Israelsson

Olle Thorell

Riksdagsledamöter (s) i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons